Refleksologia eli vyöhyketerapia

Refleksologia aloitetaan selvittämällä koiran taustat omistajaa haastattelemalla, jonka jälkeen koiraa tutkitaan sivelemällä koko kroppaa sekä käymällä läpi koiran nivelet hellästi mobilisoiden – näin valmistellaan koiran keho valmiiksi vastaanottamaan ko. hoitoa.

Hoito jatkuu käsittelemällä koiran iholla, luukalvoilla ja lihaksissa olevia heijastepisteitä sormilla painaen ja pyöritellen. Myöhemmissä hoidoissa voidaan käyttää apuna myös muovista puikkoa.

Vyöhyketerapia perustuu heijastealueisiin, joilta löytyvät kaikki kehon elimet, elintoiminnot sekä myös psyykkiset toiminnot. Näitä alueita löytyy mm. selkärangasta, kallosta, rintalastasta, sääristä ja jalkateristä.

Koira saattaa itsekin yrittää hangata/kirputtaa/rapsuttaa heijastealueita – se saattaa kutista tai siinä voi olla jokin muutos ihon pinnalla/karvapeitteessä.

Vyöhyketerapia on lemmikille lempeää ja kivutonta, toki eläin saattaa reagoida hoitoon vahvastikin silloin kun osutaan ”oikeaan” pisteeseen. Koirat usein rentoutuvat tässä käsittelyssä todella hyvin.

Vyöhyketerapialla on saatu erittäin hyviä tuloksia mm. seuraavissa ongelmissa:

  • tuki-ja liikuntaelinvaivat
  • ruuansulatusongelmat
  • käytöshäiriöt
  • hormonitoiminnan häiriöt

Vyöhyketerapia voidaan tehdä yksinään omana hoitona, mutta se sopii myös erittäin hyvin tehtäväksi hieronnan kanssa samalla hoitokerralla.

 

MinTassu tarjoaa nyt myös koirien refleksologia- eli vyöhyketerapiahoitoja.

Jaa muillekin!