Jäsenkorjaus koirille

MinTassu tekee koirien jäsenkorjausta.Jäsenkorjaus on vanha perinteinen hoitomuoto, jossa koiran niveliä, nivelsiteitä ja nikamia hellävaraisesti mobilisoidaan avaamalla mahdollisia jumeja sekä palauttamalla normaaleja liikeratoja. Ensin käsitellään aina hieronnalla koiran pehmytkudokset ja lihaskalvot.

Jäsenkorjauksessa käytetään hyväksi kehon omia liikeratoja eikä siinä koskaan manipuloida, niksautella eikä myöskään tehdä mitään äkkinäisiä liikkeitä. Jäsenkorjauksessa ”neuvotellaan” nivelen kanssa ja lempeästi autetaan jumeja laukeamaan.

Rangassa ja niiden nivelissä olevat lukot voivat aiheuttaa lihaskireyksiä ja tämä taasen johtaa virheasentoihin esim. lantiossa tai selkärangassa; tällöin myös verenkierto, hermoston toiminta ja kudosnestekierto saattavat häiriintyä ja näin aiheuttaa liikeongelmia. Kaiken tämän seurauksena koiran koko kroppa alkaa toimia epätasapainoisesti, mikä näkyy esim. ontumisena, tasapaino-ongelmina, koiran kropan vinona asentona liikkuessa tai vaikkapa haluttomuutena hypätä tai istua.

Jäsenkorjauksella (yhdistettynä hierontaan) voidaan myös hoitaa vammojen aiheuttamia arpikudoksia lihaksissa ja jänteissä; hoidolla parannetaan kudoksen aineenvaihduntaa ja näin ollen saadaan kudos taas elastisemmaksi.

Koiran jäsenkorjaus auttaa usein jo ensimmäisellä hoitokerralla.Lonkkaongelmat ja takapään lihasten heikkoudet ovat hyvin yleisiä nykyisillä pitkälle jalostetuilla koiraroduilla. Pitkäselkäisillä lanneranka joutuu kovalle rasitukselle jo nuorena, jolloin verenkierto sekä hermotus takapäässä saattavat heikentyä. Näihin vaivoihin ja moneen muuhunkin on jäsenkorjaus mitä parhain hoitomuoto!

Jäsenkorjaushoito auttaa yleensä jo ensimmäisellä kerralla, mutta jos on kyse pitkäaikaisesta vaivasta voi se vaatia useamman kerran käsittelyn. Jokaisen koiran yksilöllinen hoitotarve toki kartoitetaan aina ensimmäisellä hoitokerralla. Tärkeää on myös saada palautetta hoidon jälkeen omistajalta koiran olotilasta ja liikkumisesta.

Jaa muillekin!