Laserhoidolla monipuolisia lisävaikutuksia

Hierontahoitoje tukena MinTassussa käytetään tarvittaessa laserterapiaa.Hierontahoitojeni tukena käytän tarvittaessa laserterapiaa, joka on kivuton ja erittäin tehokas hoitomuoto. Käyttämäni hoitava laserlaite on Irradia Mid-Lite 904.

Laserhoito vilkastuttaa veren- ja imunesteenkiertoa sekä vauhdittaa tulehdusten paranemista, jolloin myös vammojen toipumisaika lyhenee usein huomattavasti. Lisäksi hoito lievittää tehokkaasti kipuja.

Laserin teho on tieteellisesti todistettu monissa akuuteissa ja kroonisissa vaivoissa (mm. nivelrikon hoidossa) sekä myös leikkausten jälkihoidoissa. Nivelrikkopotilailla laserterapia auttaa ylläpitämään nivelten liikkuvuutta ja se toimii myös kivunlievityksenä lääkehoidon tukena.

Oikein käytettynä laserterapialla ei ole haittavaikutuksia – se ei myöskään kuormita millään lailla koiran elimistöä tai vahingoita kudoksia. Asiat joita on syytä varoa hoidettaessa ovat kilpirauhanen, auki olevat kasvulinjat, kivekset, syöpäkasvaimet, silmät ja tiineys.

 

Laserterapiaa yksinään tai koirahierontaan yhdistettynä

Hoitoaika on lyhyt ja sen aikana koira aistii lempeää lämpöä ja hoidon vaikutukset alkavat lähes välittömästi. Yksi hoitokerta kestää enintään vain 15-20 min. Laserterapiaa suositellaan otettavaksi 3-6 kerran sarjoissa ja koirat useimmiten tulevat tähän hoitoon mielellään sen jälkeen, kun ovat oppineet yhdistämään hoidon ja sen jälkeisen miellyttävän olotilan. Mikäli koiran vaiva on krooninen, suositellaan hoitosarjan jälkeen laserterapiaa kerran kuussa ylläpitohoitona.

Laserhoitoa voi antaa myös yksinään ilman manuaalista hierontaa ja näin tehdäänkin aina mm. silloin kun potilaalla on jokin tulehdus, akuutti vamma/haava tai jos kyseessä on yksilö jolle hieronta ei muuten sovi.

 

Laserhoito auttaa monenlaisiin vaivoihin

Laserhoitoa koirille käytetään mm. seuraavissa tapauksissa:

Käytän koirien laserhoitoon Irradia Mid-Lite 904 -laitetta.

Käytän koirien laserhoitoon Irradia Mid-Lite 904 -laitetta.

  • erilaiset tulehdustilat
  • ihottumat
  • haavat/luunmurtumat
  • rasitusvammat
  • nivelkulumat, nivelrikko (lieventää kipuja)
  • leikkausten jälkihoitona
  • lihasten kiputilat ja turvotukset
  • selkäkivut, spondyloosi yms. (lieventää kipuja)

 

Jaa muillekin!