Ohjeet hierontaan tullessa ja sen jälkeen

Tervetuloa hierontaan!Mikäli koira tulee ensimmäisen kerran hierontaan voi tilanne olla sille hyvinkin jännittävä ja outo, eikä hierontaa välttämättä saada perusteellisesti tehtyä. Joskus ensimmäinen hierontakerta menee tilanteeseen ja uuteen ihmiseen totutellessa. Mikäli koira osaa maata rauhassa kyljellään helpottaa se käsittelyä huomattavasti. Useimmiten on parasta, jos omistaja on vieressä koiran tukena.

Hieronnan tulisi olla kiireetön ja stressitön hetki niin sinulle kuin koirallesikin, joten otathan huomioon seuraavat asiat:

Ennen hierontaa:

1. Varaathan tarpeeksi aikaa, ensimmäisellä kerralla vähintään 1- 1,5 h ja seuraavilla 45-60 min. Ensimmäisellä kerralla käymme läpi kaikki taustatiedot ja katson myös koiran liikkeet läpi.

Aikaa vie myös minun ja koirasi tutustuminen toisiimme.

2. Syömisen ja hieronnan välillä tulisi olla vähintään 2 h.

3. Käytäthän koirasi tarpeillaan ennen hierontaan tuloa, pieni lenkki riittää.

4. Kerrothan aikaa varatessasi kaikki koiran terveystiedot, mahdolliset luustokuvaukset ja niiden diagnoosit, vanhat vammat ja perussairaudet.

5. Varmistathan että koirasi on palautunut tarpeeksi edellisistä treeneistä tai kisoista.

6. Rokotuksista ja madotuksista tulisi olla aikaa vähintään  1 viikko, punkkikarkoitteet annettuna väh. 2 vkoa ennen hierontaa.

7. Narttukoiraa ei hierota juoksujen eikä tiineyden aikana.

 

Hieronnan jälkeen:

1. Huolehdi että koirasi juo raikasta vettä; jos vesi ei muuten maistu niin laita sekaan muutamia makupaloja tai vaikkapa tippa esim. Nutriplus-geeliä

2. Käytä koira taas tarpeillaan – hieronta vauhdittaa aineenvaihduntaa!

3. Pidä koirasi lihakset lämpiminä esim. BOT-loimen tai muun vastaavan avulla

4. Annathan koiran levätä, sillä hieronta vastaa rasitukseltaan kunnon lenkkiä; ei siis riehumisia enää samalle päivälle!

5. Myös hierontaa seuraava päivä on syytä ottaa vielä rauhallisesti; liikunnaksi suositellaan kevyttä palauttavaa ravia.

 

Jaa muillekin!